Όταν η ζωή σας δίνει προβλήματα, βρείτε λύσεις !

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μέρα δίχως προβλήματα . Είτε μικρά είτε μεγάλα συμβαίνουν και μας βγάζουν εκτός προγράμματος με αποτέλεσμα να μας χαλάει η διάθεση και να μας κυριεύει το άγχος. 

Αρχικά, θα ήθελα να σημειώσω ότι έχω βγάλει από το λεξιλόγιο μου τη λέξη «πρόβλημα» και την έχω αντικαταστήσει με τη λέξη «θέμα». Όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να «έχω ένα θέμα» ότι και να είναι αυτό το παίρνω πιο ελαφριά από το «πρόβλημα». 

Κακά τα ψέματα όταν υπάρχουν άλυτα θέματα σε προσωπικό, επαγγελματικό ή σε οποιοδήποτε άλλο τομέα της ζωής μας η ευτυχία απομακρύνεται. Όταν η ευτυχία απομακρύνεται τόσο η γκρίνια , η καχυποψία και ο αρνητισμός διογκώνονται. 

Άρα η λέξη κλειδί σε όλο αυτό είναι η « ΕΠΙΛΥΣΗ» . Σταματά να αποφεύγεις καταστάσεις που σε ενοχλούν αλλά βρες το θάρρος να τις αντιμετωπίσεις. Αν προσπερνάς τα θέματα σου τότε αυτά πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα δηλητηριάζοντας τον εσωτερικό σου κόσμο και τότε είναι που βγαίνει ο κακός σου εαυτός. 

Εκείνη τη στιγμή που σου παρουσιάζεται ένα θέμα, σταμάτα ότι κάνεις, πάρε μερικές βαθιές αναπνοές για να μην σε καταβάλει ο πανικός και ψάξε για λύσεις πριν αρχίσεις την γκρίνια για την τύχη σου και τις αρνητικές σκέψεις. Επίσης, ζήτα  βοήθεια αν δεν μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου. Στην αρχή είναι δύσκολο αλλά μην σταματήσεις. Προσπάθησε να αλλάξεις την νοοτροπία σου, τον τρόπο δηλαδή που βλέπεις τα πράγματα. Φώναξε στον εαυτό σου «Ναι μπορώ!» Σκέψου τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή σου και δες το σαν πρόκληση στο να μάθεις, να προβληματιστείς και να γίνεις καλύτερος.

Δεν είμαι υπέρμαχη της τοξικής θετικότητας. Όχι στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα. Πιστεύω όμως πολύ στην νοημοσύνη και στην αισιοδοξία. Να βλέπουμε δηλαδή τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, να τα αποδεχόμαστε και να έχουμε την πίστη και την αυτοπεποίθησή ότι θα τα αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Αν τώρα είναι από αυτά τα θέματα που είναι πλέον αργά στο να επιλυθούν θα σας πω το έξης: «Ότι δεν λύνεται, κόβεται .» Προσπάθησες για το καλύτερο ή μπορεί και όχι, δεν έχει σημασία, μην κολλάς. Πάρε ότι έχεις να πάρεις και πήγαινε παρακάτω!

Μίλα στον εαυτό σου, αγάπησε τον «πάντα και για πάντα»! Αν καταλάβεις ποσό σπουδαίος είσαι και πόσα πράγματα μπορείς να καταφέρεις τότε η συμπεριφορά σου απέναντι στον εαυτό σου θα είναι  διαφορετική. Επίσης, διαφορετική θα είναι και συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους αλλά και στα καθημερινά σου θέματα.

Γιατί όλα ξεκινούν από μέσα μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *