Αγαπημένε μου εαυτέ…

Γράψτε σε ένα χαρτί όλα όσα θα θέλατε να αποκτήσετε, να βιώσετε ή να αλλάξετε την νέα χρονιά. Χωρίς  κανέναν φόβο ή ενδοιασμό. Κάντε όνειρα όπως κάνατε όταν ήσασταν παιδιά. 

Φανταστείτε ότι έχετε μια καλύτερη δουλειά, ένα πιο μεγάλο σπίτι, ένα καινούριο αυτοκίνητο, καλύτερες σχέσεις, ένα γυμνασμένο σώμα ή ότι άλλο επιθυμείτε! Αυτή είναι μια καλή αρχή για να αρχίσετε το σχέδιο δράσης σας για το 2021. 

Τοποθετήστε αυτή την λίστα κάπου που να την βλέπετε καθημερινά και βάλτε μικρούς στόχους μέχρι να κατακτήσετε όλα αυτά που θέλετε. 

Πως μπορείτε να τα καταφέρετε χωρίς να τα παρατήσετε; 

  1. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι πραγματοποιήσιμος.  Θεωρώ ότι λίγα πράγματα δεν μπορεί να καταφέρει ένας άνθρωπος . Γι’ αυτό τον λόγο φροντίστε οι στόχοι να είναι δικοί σας και να σας αντιπροσωπεύουν.
  2. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος και συγκεκριμένος . Για παράδειγμα «Σήμερα θέλω να τρέξω 5χιλ. στο στάδιο» και  όχι «θα βγω να τρέξω» .
  3. Ο στόχος σας θα πρέπει να έχει χαμηλό ρίσκο. Αν για παράδειγμα δεν ξέρεις να κολυμπάς και έχεις βάλει στόχο το κολύμπι θα πρέπει στην αρχή να το κάνεις ελεγχόμενα γιατί πολύ απλά θα βουλιάξεις. 
  4. Βάλτε βραχυπρόθεσμους στόχους. Ξεκινήστε τώρα. Αύτη την στιγμή. Μην το αναβάλετε! 
  5. Για κάθε μικρή νίκη επιβραβεύστε τον εαυτό σας. Πείτε του ένα μεγάλο «μπράβο» και συνεχίστε. 

Να έχετε στο μυαλό σας, ότι αξίζει στην ζωή πονάει . Είτε αυτό είναι ένας απαιτητικός στόχος ή διακοπή μιας κακιάς συνήθειας σίγουρα στην αρχή θα σας δυσκολέψει . Δεν συμβαίνει μόνο σε σας αλλά σε όλους όσους θέλουν να πετύχουν κάποια πράγματα στη ζωή τους . 

Σ’ αυτή τη διαδρομή θα βρείτε εμπόδια.  Ίσως  κάποια στιγμή σας μπουν δεύτερες σκέψεις και να αρχίσετε να λέτε «δεν είμαι ικανός» ή « δεν είμαι εγώ για τέτοια». Τότε είναι που πρέπει να βρεις και πάλι τον σκοπό σου. Να φανταστείς τον μακροπρόθεσμο στόχο σου, να τον βιώσεις σαν να τα έχεις καταφέρει. Να νιώσεις όλα τα συναισθήματα της επιτυχίας και στο τέλος να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες. 

Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι άνθρωποι που θα έχετε δίπλα σας. Δεσμευτείτε απέναντι σ’ αυτούς ώστε να σας «ταρακουνούν» τις δύσκολες μέρες, να σας υπενθυμίζουν το στόχο σας και να σας στηρίζουν. Πάνω από όλα όμως δεσμευτείτε απέναντι στον εαυτό σας. 

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, πάρτε ένα χαρτί και ένα μολύβι, Ξεκινήστε με την φράση « Αγαπημένε μου εαυτέ…» και γράψτε με όλη σας την καρδιά ακόμα και τα πιο τρελά σας όνειρα. Θα δείτε ότι στο τέλος θα βρείτε τον τρόπο να τα καταφέρετε!

Καλή χρονιά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *