«Άλλαξε τις πεποιθήσεις σου, άλλαξε τη ζωή σου»

Οι πεποιθήσεις μας δημιουργούν τη πραγματικότητα μας. ‘

Το ποιοι γινόμαστε σαν άνθρωποι είναι το αποτέλεσμα τους. Κρίνουμε, ερμηνεύουμε και βγάζουμε συμπεράσματα βάσει των πεποιθήσεών μας.  Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες είναι υπεύθυνες για το πως θα αντιληφθούμε ή θα αντιδράσουμε σε όλες τις περιστάσεις της ζωής μας είτε αυτό θα το κάνουμε συνειδητά ή ασυνείδητα. 

Κάποιες πεποιθήσεις τις έχουμε υιοθετήσει από τους γονείς μας, κάποιες άλλες από το σχολείο και από τα ΜΜΕ και άλλες από τους φίλους μας ή από άτομα που θαυμάζουμε.

Αυτό σημαίνει ότι η πεποίθηση που έχουμε για κάτι δεν λέει πάντα την αλήθεια . Οι αξίες και οι πεποιθήσεις μας επηρεάζονται από ότι απορροφά τη σκέψη μας. Δεν είμαστε οι σκέψεις μας. Η σκέψη μας είναι το όχημα μέσω του οποίου αποφασίζουμε τι είναι σημαντικό για την καρδιά μας.

Ο νους μας είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να διατηρεί πεποιθήσεις αντί να τις διαγράφει και να μας αποδεσμεύει από αυτές. Κάποιες φορές αυτή η επιθυμία να κρατήσουμε παλιές πεποιθήσεις μας αποτρέπει από το να βελτιωνόμαστε και να προοδεύουμε σε ορισμένους τομείς της ζωής μας.

Η μαγική λέξη εδώ είναι η αυτό- παρατήρηση. Παρατήρησε τον εαυτό σου και βρες ποιες πεποιθήσεις σε πάνε πίσω και άλλαξε τες. Κράτησε αυτές που σε βελτιώνουν και σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Κράτησε αυτές που καθημερινά σου δίνουν ώθηση και σε βοηθούν στην επίτευξη των στόχων σου. Κράτησε εκείνες που σε κάνουν ευτυχισμένο. Μάθε να ακούς τον εαυτό σου. 

Όλο το παιχνίδι της ζωής  είναι στα χέρια σου. Το θέμα είναι να παίξεις ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα. Παίξε, χάσε και μάθε και μετά ξανά παίξε χωρίς κανέναν ενδοιασμό. 

«Άλλαξε τις πεποιθήσεις σου και άλλαξε τη ζωή σου»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *