Υλοποίηση στόχων: Κάνε το αδύνατο δυνατό

Πολλά  έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχετικά με το καυτό θέμα της υλοποίησης στόχων.

Αρχικά για  να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο σου θα πρέπει να έχεις ένα πολύ ισχυρό κίνητρο. Ένα κίνητρο «ισχυρό»  το οποίο  δεν θα το διαπραγματεύεσαι με τίποτα. Να είσαι εστιασμένος και προσηλωμένος στην πορεία σου χωρίς να λοξοκοιτάς τι κάνει ο ένας και ο άλλος, χωρίς να επηρεάζεσαι από κριτικές και αρνητικές επιρροές . Να μένεις πιστός στον στόχο σου παρόλες τις αποτυχίες που μπορεί να συναντήσεις. Να θυμάσαι ότι  όσες περισσότερες φορές πέσεις , όσα περισσότερα λάθη κάνεις τόσα περισσότερα πράγματα θα μάθεις και τότε είναι που θα σηκωθείς πιο δυνατός από ποτέ. Επίσης , στην υλοποίηση των στόχων σου πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι άνθρωποι γύρω σου. Διάλεξε ανθρώπους που θα σε στηρίζουν και θα σε γεμίζουν θετική ενέργεια . Δεσμεύσου σε σένα και σε αυτούς ότι θα φτάσεις μέχρι το τέλος ότι και να γίνει . 

Έχω ακούσει να μου λένε « ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να είμαι πετυχημένος ή ευτυχισμένος αλλά δεν το κάνω» . Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε νιώσει αυτή την σύγχυση και αυτό το μπλοκάρισμα στη ζωή μας . Θέλει πολύ χρόνο και διάθεση για να ξεκαθαρίσει κάποιος το τοπίο. Η λέξη κλειδί είναι το «γιατί ;» . Μην φοβάσαι να συζητήσεις με τον εαυτό σου ..ρωτά τον ! Γιατί πολύ απλά αυτό που θεωρείς ότι μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο να μην είναι συνειδητή σου απόφαση αλλά να είσαι επηρεασμένος από εξωτερικούς παράγοντες , από τους γονείς σου, τους φίλους σου ή την οικογένεια σου. Στην ερώτηση λοιπόν «γιατί δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου;», «γιατί κάθε φορά που ξεκινάω, κάπου πάντα στη μέση σταματάω ;». Η απάντηση  βρίσκεται μέσα σου . 

Για αρχή ρώτησε τον εαυτό σου: 

  1. Θέλω πραγματικά να το κάνω ή είναι κάτι που «πρέπει» να κάνω ; 
  2. Είναι σωστό σύμφωνα με το σύστημα αξιών μου; 
  3. Πως θα νιώθω αν το πραγματοποιήσω; Θα είμαι καλύτερος άνθρωπος ; Πως θα ξέρω ότι το πέτυχα;

Αφού απαντήσετε αρχικά αυτές τις ερωτήσεις στην συνέχεια περάστε στη δράση . 

Ο στόχος σας πρέπει να είναι απλός, μετρήσιμος , συγκεκριμένος , εφικτός , ακριβής και χρονικά οριοθετημένος. Με λίγα λόγια πρέπει να είναι ξεκάθαρος . Αν είναι μακροχρόνιος στόχος φτιάξτε ένα σχέδιο δράσης με χρονοδιαγράμματα και επιμέρους μικρότερους στόχους . Στη διαδρομή αυτή σίγουρα θα έχετε και πισωγυρίσματα να ξέρετε ότι στο τέλος πάντα φτάνουν οι πραγματικοί μαχητές και αυτοί που δεν εγκαταλείπουν τα όνειρα τους ότι μα ότι και αν συμβεί! 

Στην ερώτηση λοιπόν « είναι δύσκολο να πετύχω τα όνειρα μου και να ζήσω ευτυχισμένος;» Η απάντηση είναι «ναι» δεν είναι όμως ακατόρθωτο.

Χρειάζεται πάνω από όλα να έχεις πίστη στον εαυτό σου , πίστη στα θέλω σου και στις δυνάμεις σου. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *