Πως να καταφέρεις αυτό που θες

Όσοι με παρακολουθείτε στα social media θα έχετε ήδη καταλάβει ότι σπουδάζω life coaching και είμαι πολύ κοντά στο να πάρω την πιστοποίηση μου. Τώρα,  το πως το αποφάσισα να κάνω αυτές τις σπουδές και το τι είναι το αυθεντικό life coaching θα το συζητήσουμε λεπτομερώς σε άλλο post.

Σ’ αυτό το άρθρο θα ήθελα να εστιάσω την προσοχή σας στην υλοποίηση στόχων σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής . Πολλές φορές βάζουμε στόχους τους οποίους δεν τους πετυχαίνουμε. Το θέμα εδώ είναι ότι θέλουμε πολύ να τους πραγματοποιήσουμε αλλά κάτι στη διαδρομή μας μπλοκάρει ή μας πάει πίσω . Αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα. Πρώτον, δεν το θέλουμε τόσο πολύ όσο νομίζουμε ότι το θέλουμε και δεύτερον δεν έχουμε πίστη στον εαυτό μας ότι μπορεί να τα καταφέρει . Σ’ αυτή την περίπτωση η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και το χτίσιμο εμπιστοσύνης με τον εαυτό μας είναι αυτά που οφείλουμε να βελτιώσουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις ατόμων που έχουν υγιή αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό τους αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνουν . Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο στόχος. Ο στόχος θα πρέπει να είναι απλός , ξεκάθαρος , μετρήσιμος , συγκεκριμένος, ρεαλιστικός και τοποθετημένος σε χρονικά όρια . Οι life coaches έχουν πολλά εργαλεία και μεθόδους όπου μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να πετύχει το στόχο του και να ζήσει την ζωή που ονειρεύεται.

Εκτός από τα παραπάνω αυτό που θα ήθελα να σκέφτεστε κάθε φορά που θέτετε έναν στόχο και κάτι σας μπλοκάρει στην διαδρομή είναι το πως θα αισθάνεστε μετά την πραγματοποίηση του; Πως θα νιώθετε όταν τα καταφέρετε; Τι σημαίνει αυτός ο στόχος για σας; Να παίρνετε εσωτερική δύναμη και να συνεχίζεται. Μπορεί μα είναι δύσκολο να κάνεις ένα όνειρο σου πραγματικότητα αλλά σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο . Με μικρά βήματα κάθε φορά, επιμονή, θέληση, πίστη και συγκέντρωση μπορείς να τα καταφέρεις .

Τέλος , θέλω να προβληματιστείς βαθιά και να σκεφτείς γιατί ενώ ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις ώστε να είσαι ευτυχισμένος τελικά  δεν το κάνεις . Τι είναι αυτό που σε τραβάει πίσω ή δεν σου δίνει την ώθηση να προχωρήσεις μπροστά . Η απάντηση βρίσκεται μέσα σου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *