Τα θετικά και τα αρνητικά του να ζεις σε ελληνικό νησί 

Όσοι με ακολουθείτε στα social media θα έχετε καταλάβει ότι εδώ και αρκετό καιρό έχω μετακομίσει στα Χανιά.
Η μετακόμιση μου σε ελληνικό νησί ήρθε μετά την μετάθεση του άντρα μου και δεν σας κρύβω ότι ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος. Ζώντας όλα τα χρόνια της ζωής μου στην Αθήνα η αλλαγή ήταν μεγάλη. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν ότι θα έπρεπε να συνηθίσω να ζω μακριά από τους φίλους και την οικογένεια μου. Κατ’αλλά προσαρμόστηκα πολύ εύκολα στο νέο μου σπίτι και όσοι με ξέρετε δεν δυσκολεύτηκα καθόλου στο να κάνω καινούργιες παρέες. Γνώρισα αξιόλογα άτομα που με βοήθησαν πολύ στο να βρω δουλειά και πάντα ήταν πρόθυμοι να με συμβουλέψουν σε οτιδήποτε και αν τους ζητούσα.
Ας περάσουμε τώρα όμως στα θετικά και στα αρνητικά του να ζεις σε ένα ελληνικό νησί.
Η καθημερινή ζωή στο νησί αλλάζει άρδην ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι όλα είναι ιδανικά . Σηκώνεσαι το πρωί πας παραλία και απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα. Ακόμα και αν δουλεύεις πάντα βρίσκεις χρόνο για μπάνιο στη θάλασσα γιατί δω οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές . Νιώθεις πραγματικά σαν να είσαι μονίμως σε διακοπές.
Τι γίνεται όμως το Χειμώνα που φεύγουν οι τουρίστες και τα πράγματα είναι πιο ήσυχα;
Τώρα θα αναφερθώ αποκλειστικά για τα Χανιά. Τα Χανιά και το Χειμώνα έχουν ζωή . Ως φοιτητούπολη οποιαδήποτε ώρα και αν βγεις θα βρεις κόσμο στους δρόμους . Όχι τόσο πολύ συγκριτικά με την Άνοιξη και το Καλοκαίρι αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα αλλά νησιά που ερημώνουν .
Τα προφανή θετικά τα γνωρίζεται όλοι . Καθαρός αέρας , ησυχία, η επαφή με τον κόσμο, βιολογικά φρούτα και λαχανικά και φυσικά νόστιμο φαγητό . Σχετικά με την διασκέδαση οι επιλογές είναι πιο λίγες και οι περισσότερες είναι  παραδοσιακές . Κάτι το οποίο έμενα προσωπικά μ’αρέσει. Λατρεύω την κρητική μουσική και τους χορούς.  Μην ξεχνάτε ότι στην  Κρήτη πάντα θα βρουν ένα λόγο για να πιουν και να διασκεδάσουν. Σε εργασιακό επίπεδο σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από την Αθήνα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για δουλειά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στα αρνητικά θα βάλω τα απαγορευτικά σε λιμάνια και αεροδρόμια λόγω κακοκαιρίας που μπορεί να σε εγκλωβίζουν στο νησί κατά τους χειμερινούς μήνες. Αλλά επειδή μιλάμε για την Κρήτη αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ.
Επίσης στην αρχή σου φαίνεται πολύ περίεργη η νοοτροπία της κλειστής κοινωνίας που όλες οι επαρχιακές πόλεις ανεξαρτήτως ποσό μεγάλες ή μικρές είναι την έχουν . Με λίγα λόγια όλοι εδώ γνωρίζονται και μιλώντας σαν παρατηρητής το γεγονός αιτώ μπορεί κάποιους να τους καταπιέζει . Δεν έχουν ελευθεριά κινήσεων και έτσι δεν μπορούν να εξελιχθούν. Ακόμα και οι νέοι δυσκολεύονται πολύ στο να τον αλλάξουν όλο αυτό.
Ανακεφαλαιώνοντας, είναι ωραία να μένεις σε νησί. Μαθαίνεις τι σημαίνει να ζεις με χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς άγχος. Διευρύνεις τους ορίζοντες σου γνωρίζοντας καινούρια μέρη και ανθρώπους . Συνειδητοποιείς ποσό σπουδαία είναι τα μικρά πράγματα της ζωής. Ο καθαρός αέρας, η φύση και τα αγνά προϊόντα.
Με λίγα λόγια έχεις χρόνο για να ΖΗΣΕΙΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *